MINISTAR SELAKOVIĆ NA SVETOSLAVSKOJ POSETI U KUMANOVU

27.01.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, kao izaslanik predsednika Republike Srbije Nj.E. g. Tomislava Nikolića, danas je prisustvovao svečanosti povodom proslave Dana Svetog Save u Kumanovu, u Makedoniji.

Na svečanosti ministar Selaković je istakao da je 27. januar poseban dan, jer okuplja srpski narod i budi sećanje na jednog od najvećeg ujedinitelja srpskog naroda Svetog Savu. Rekao da se Savin duh podjednako oseća i slavi u Makedoniji, kao i u Srbiji. "On je najveći, najtrajniji i najpodsticajniji kamen temeljac u nastajanju, rastu i trajanju srpskog naroda. Začetnik je naše pisane književnosti, tvorac Srpske pravoslavne crkve, prvi, najveći i po mnogo čemu jedini crkveni zakonodavac, pokretač i organizator prvih zdravstvenih ustanova. Bio je i mudar i pronicljiv državnik, kada je to bilo potrebno, savetodavac svakom čoveku", naglasio je ministar Selaković.

Ministar je rekao da srpski narod u Srbiji i Makedoniji povezuje bogata istorija i podsetio da se prošle godine navršilo sto godina od Kumanovske bitke, gde su se Srbi borili za svoju zemlju, za svoju slobodu.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ