MINISTAR SELAKOVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA AMBASADOROM SJEDINjENIH AMERIČKIH DRŽAVA

1.10.2012.

Ministar pravde i državne uprave danas je održao sastanak sa Njegovom Ekselencijom ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Kirbijem na kojem su izneti planovi ministarstva u vezi sa borbom protiv korupcije i stvarenjem vladavine prava u Srbiji.

Ministar pravde i državne uprave je izrazio dobrodošlicu novom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država i izrazio spremnost da nastavi uspešnu saradnju. Takođe, on ga je obavestio i o rezultatima svojih poseta Beču i Briselu.

Ambasador Majkl Kirbi pokazao je veliko interesovanje za budući rad i korake Ministarstva pravde i državne uprave.

Na sastanku je ministar Selaković ocenio da je prioritet ministarstva sprovođenje strategije za stvaranje vladavine prava i borbe protiv sistemske korupcije. U tom pogledu, posebno je naglasio izmene seta najvažnijih pravosudnih zakona, izmenu mreže sudova i tužilaštva, vraćanje neizabranih sudija i tužilaca, kao i stvaranje i jačanje stručnih kapaciteta u čemu najvažniju ulogu ima Pravosudna akademija.

Jačanje institucija, kao što su Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca, osnovni su preduslov za efikasno, nepristrasno i nezavisno pravosuđe, istakao je ministar Selaković, i dodao da je stvaranje kriterijuma za vrednovanje rada sudija i tužilaca, jedan od obaveznih koraka u narednom periodu.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ