MINISTAR SELAKOVIĆ PRED POSLANICIMA EVROPSKOG PARLAMENTA

20.03.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković zajedno sa direktor Kancelarije za evropske integracije Milanom Pajevićem i delegacijom skupštinskog Odbora za evropske integracije, učestvovao je u Briselu na 7. Interparlamentarnom sastanku Evropskog parlamenta o borbi protiv korupcije, reformi pravosuđa i perspektivama za dalji proces evrointegracija.

Selaković je tokom dvodnevnih sastanka govorio o opštoj situaciji u Srbiji, sa posebnim osvrtom na reformu pravosuđa i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Nakon izlaganja tokom seanse interparlamentarnog dijaloga Srbija – EU u Evropskom parlamentu, ministar Selaković je poslanicima predstavio dosadašnje rezultate rada, kao i buduće korake Ministarstva pravde i državne uprave na poboljšanja stanja u pravosudnom sistemu Srbije.

“Ministarstvo pravde i državne uprave, preduzelo je neophodne mere kako bi

uspostavilo efikasno i nezavisno sudstvo i povećalo dostupnost pravde građanima”, rekao je Selaković i dodao “da će se usvajanjem novog strateškog okvira za reformu pravosuđa krenuti putem sistemskog jačanja vladavine prava i pravne sigurnosti, a doslednost u sprovođenju reforme dovešće do neophodnog jačanja pravosudnih institucija.”

Nakon sastanka, ministar Nikola Selaković je rekao da Evropski parlament pozdravlja posvećenost reformi pravosuđa jer je to od suštinske važnosti za napredak, srpskog društva i u evropskim integracijama, ali i samog srpskog društva u onim segmentima u kojima to može da oseti svaki građanin Srbije. “Reforma pravosuđa nikako nije prostor za improvizaciju već se traži jedan uređen sistemski i sistematski pristup”,  zaključio je Selaković.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ