MINISTAR SELAKOVIĆ SA STUDENTIMA KOJI SU NAPISALI NAJBOLjU TUŽBU NA SVETU

3.04.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas je u zgradi Vlade Republike Srbije primio studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu povodom osvajanja  prve nagrade za najbolju tužbu na svetskom takmičenju studenata prava u Beču, iz oblasti arbitraže i međunarodnog privrednog prava.

Poduhvat koji ste ostvarili za Pravni fakultet, kao i Univerzitet u Beogradu, ima veliki istorijski značaj, rekao je ministar Selaković i dodao da će ovaj uspeh beogradski Univerzitet podići još više na Šangajskoj listi 500 najboljih svetskih Univerziteta. Takođe, on je naveo da se nada da će se ubuduće i u srpskim tužilaštvima pisati najbolje tužbe sa kojima će se izlaziti pred sud.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković je u razgovoru sa studentima rekao da su oni Srbiju predstavili u najboljem svetlu i to iz ugla nauke i obrazovanja, kao i da od kvaliteta njihovog znanja i znanja ostalih studenata iz Srbije zavisi budućnost naše države.

”U narednom periodu Ministarstvo pravde i državne uprave izradiće jasne kriterijume i merila kada je u pitanju prijem pripravnika u sudove i tužilaštva. Cilj nam je da najbolje i najkvalitetnije kadrove motivišemo da rade za svoju državu, da grade sistem i  primenjuju ona znanja koja su stekli na studijima, naglasio je Selaković.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ