MINISTAR SELAKOVIĆ U POSETI SRPSKIM DRŽAVLjANIMA U ŠEVENINGENU

18.01.2013.

Svi oni protiv kojih se vode prvostepeni postupci, kao i oni koji očekuju okončanje žalbenog postupka i dalje gledaju u državu Srbiju i očekuju njenu pomoć, rekao je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković nakon osmočasovnog obilaska srpskih državljana u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas je obišao 13 srpskih državljana od 24. Nakon posete koja je trajala od 10 časova jutros do 18 časova, ministar Selaković je izjavio da će država Srbija jačati svoju podršku Srbima koji su optuženi pred Haškim sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije tokom rata devedesetih godina.

“Oni očekuju organizovanu pomoć države za obezbeđivanje dokaza i pripremanje završne reči za njihove odbrane, jer takve organizovane podrške do sada nije bilo, kao u slučaju nekih drugih država", istakao je ministar Selaković i dodao da kada je pomoć Srbije u pitanju, pritvorenici sa kojima je danas razgovarao, imaju veliki optimizam i nadu. Ministar Selaković je podsetio da je ovo prvi put da neki ministar iz Vlade Srbije poseti srpske državljane u pritvorskoj jedinici Ujedinjenih nacija u Hagu.

“Svi smo se upoznali sa koracima koje država planira da učini, između ostalog i kroz izmenu regulative koja se tiče pružanja pomoći i podrške našim pritvorenim državljanima", rekao je ministar Selaković, naglasivši da će Vlada Srbije u najskorijem periodu izaći sa tim merama.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ