Ministarka Malović najavila intenzivniju saradnju gradskom vlašću Novog Pazara

1.11.2011.

Novi Pazar, 01.11.2011. - Ministarka pravde Snežana Malović posetila je  pravosudne institucije u Novom Pazaru i razgovarala sa Mehom Mehmutovićem, gradonačelnikom Novog Pazara. Obraćajući se tim povodom novinarima, gradonačelnik Mahmutović je čestitao ministarki Malović na postignutim rezultatima Ministarstva pravde.

Ministarka je izrazila zadovoljstvom razgovorima koje je imala sa lokalnom samoupravom uverenje da će u njoj dobiti podršku za unapređenje pravosudnog sektora na svim nivoima.

Ona je napomenula da Ministarstvo poklanja izuzetnu pažnju reformi pravosuđa, efikasijem zadovoljenju pravde i radu protiv organizovanog kriminala, kriminala uopšte i korupcije.

U taj posao, prema njenim rečima, moraju da budu uključeni svi faktori društva kako bi uspeh bio zagarantovan.

Gradonačelnik Meho Mahmutović je rekao da je u razgovoru bilo reči o svim problemima koje grad Novi Pazar ima u oblasti pravosuđa.

On je najavio da je u razgovoru bilo reči i o otvaranju odeljenja Privrednog suda u Novom Pazaru i istakao je da će saradnja između Grada Novog Pazara i Ministarstva pravde biti intezivirana, kao i da očekuje veliku podršku od ministarke pravde, „jer je od izuzetne važnosti da se i u Novom Pazaru osete efeketi pravnog sistema i pravne države.“

Razmatrana je i saradnja Višeg suda, Osnovnog suda i tužilaštva sa lokalnom vlašću u Novom Pazaru, kao i eventualno prostorno proširenje sa ciljem rasterećenja Osnovnog i Višeg suda.

Ministarka pravde je istakla da je poseta gradu važna, jer na licu mesta može da se uveri o saradnji lokalne vlasti sa pravosuđem.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ