Ministarka Malović u radnoj poseti Švedskoj - 21. maj 2010. godine

28.05.2010.

Ministarka pravde Snežana Malović boravila  je 20. i 21. maja  2010. godine u dvodnevnoj poseti Švedskoj tokom koje je imala niz bilateralnih sastanaka sa švedskim zvaničnicima. Prilikom susreta sa ministarkom pravde Beatris Ask i državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Frankom Belfrageom istaknuta je spremnost za dalje unapređenje saradnje dve zemlje, kao i podrška koju Švedska pruža Srbiji u procesu intergracije u Evropsku uniju.

"Razgovori koji su vođeni bili su veoma konstruktivni i obuhvatili su niz reformskih procesa koji se sprovode u Srbiji, pre svega reformu pravosudnog sistema, s kojim smo detaljno upoznali švedske sagovornike", navela je Malović i istakla a da joj je tokom razgovora ukazano da će Švedska nastaviti da podržava reformske procese u Srbiji, koji su od ključnog značaja za dalji proces evropskih integracije.

Tokom susreta sa zvaničnicima Švedske, razmatrani su i načini unapređenja postojeće saradnje dve zemlje, posebno u procesu evropskih integracija, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Po rečima ministarke Malović, tema razgovora bila je i saradnja sa Međunarodnim krivicnim tribunalom u Hagu tokom kojih je  još jednom  istaknuto da se saradnja Srbije s Haskim tribunalom odvija na najbolji mogući način i da će takav intezitet saradanje biti nastavljen i u budućnosti, jer je Srbija odlučna da ispuni svoje međunarodne obaveze.

"Visoki zvaničinici Švedske s kojima sam razgovarala pružili su punu podršku aktivnostima koje je Vlade Srbije u prethodnom periodu sprovela, daljem procesu evropskih integracija, kao i odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala koja se sprovodi u našoj zemlji",istakla je ministarka Malović.

Tokom boravka u Švedskoj, ministarka Malović je sa članovima naše delegacije obišla dve kazneno-poravne ustanove tokom kojih im je predstavljen  švedski koncept  razvoja kazneno-popravne službe.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ