Ministarka pravde i ambasadorka SAD otvaraju konferenciju o Nacrtu zakona o izvršenju i obezbeđenju

8.02.2010.

Ministarka pravde Snežana Malović i ambasadorka SAD Meri Vorlik otvoriće konferenciju  „Nacrt zakona o izvršenju i obezbeđenju: ključne izmene“ u utorak, 9. februara 2010. godine u 10 časova u Palati „Srbija“ (Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz). Konferenciju organizuje Ministarstvo pravde uz podršku USAID-ovog Programa za reformu stečajnog i izvršnog postupka (BES).

Cilj konferencije, na kojoj će biti predstavljene ključne novine koje će unaprediti postojeći sistem izvršenja sudskih odluka, je  da se u javnoj raspravi pruži mogućnost da se ta rešenja poboljšaju.

Radna grupa za izradu Nacrta Zakona o izvršenju i obezbeđenu Ministarstva pravde predložila je krupne izmene važećeg zakona, među kojima je i uvođenje sistema profesionalnog izvršenja.

Izvršenje je konačna faza sudskog spora i zaokružuje kompletan sudski postupak i zato je efikasan sistem izvršenja od ključnog značaja za potpuno zadovoljenje pravde.

Akreditacije za praćenje ovog događaja danas dostaviti  Upravi za obezbeđenje Palate „Srbija“ (faks: 3008-168), najkasnije do 22:00 časa.

MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ