Ministarka pravde Snežana Malović sa pravosudnim zvaničnicima Srbije boravi u četvorodnevnoj radnoj poseti SAD

7.06.2011.

Ministarka pravde Snežana Malović sa pravosudnim zvaničnicima Srbije boravi u četvorodnevnoj radnoj poseti SAD, tokom koje će imati niz sastanaka sa najvišim predstavnicima pravosuđa te zemlje.

Teme razgovora biće saradnja u borbi  protiv organizovanog kriminala i korupcije i reforma pravosuđa.

Ministarka Malović sastaće se u petak sa Erikom Holderom, ministrom pravde SAD koji ujedno i glavni tužilac te zemlje.

Tokom boravka ministarka Malović će se susreti sa najvišim državnim funkcionerima SAD, među kojima su Gejvin Korn, v.d. direktora Službe za međunarodni organizovani kriminal, zatim Paulom Obrienom, direktorom Kancelarije za zaštitu svedoka, šefom Odeljenja Ministarstva pravde za organizovani kriminal Brusom Ohrom, kao i sa Eli Rosenbaum, šefom Kancelarije za ljudska prava i specijalnog tužilaštva za ratne zločine.
Predviđeni su i susreti sa Tomasom Kantrimenom, zamenikom pomoćnika Državnog sekretara i šefom kancelarije za Evropu i Evroaziju, sa, Vilijemom Braunfildom, pomoćnikom Državnog sekretara i šefom Biroa za međunarodnu saradnju u oblasti droga i primenu zakona.

Ministarka Malović će danas, 7. juna 2011., imati sastanak sa pomoćnikom direktora Odeljenja za kriminal Federalnog Istražnog Biroa (FBI) Henrijem Šounom.

Delegacija najviših pravosudnih zvaničnika Srbije na čelu sa ministarkom Malović boravi u SAD na poziv Erika Holdera, ministra pravde SAD koji ujedno i glavni tužilac te zemlje.

Ova poseta predstavlja nastavak višegodišnje uspešne saradnje sa pravosudnim organima SAD u procesuiranju najtežih oblika  kriminala, ratnih zločina i zaštite svedoka.
 
Pored ministarke Malović članovi srpske delegacije su  predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ