Ministarka pravde Snežana Malović u radnoj poseti Hrvatskoj - 14. maj

14.05.2010.

Ministarka pravde Snežana Malović boraviće i ponedeljak, 17. maja u radnoj poseti Zagrebu tokom koje će se sastati sa ministrom pravde Hrvatske Ivanom Šimonovićem.

Ministarka Malović, tokom posete Zagrebu, u 11 sati u hrvatskom Ministarstvu pravde, Dežmanova 6 - 8 potpisaće Memorandum o razumevanju o saradnji u borbi protiv korupcije u okviru Antikorupcijske incijative Jugoistočne Evrope (RAI). Po potpisivanju tog dokumenta predviđene su izjave za medije.

Tokom posete Zagrebu, ministarka Malović imaće niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima hrvatskog pravosuđa i policije sa kojima će razgovarati o sveukupnoj međunarodnoj saradnji pravosudnih organa dve zemlje, a tema razgovora biće i iskustva u pogledu evropskih integracija, borbe protiv organizovanog kriminala, reforme pravosuđa. 

Malović će se sastati i sa predsednikom Vrhovnog suda Hrvatske Brankom Horvationom, glavnim državnim tužiocem te zemlje Mladenom Bajićem, ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislavom Karamarkom i načelnikom USKOK-a Dinkom Cvitanom.

U delegaciji, koju predvodi ministarka Malović, biće republički javni tužilac Zagorka Dolovac, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković i zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ