Ministarka pravde Snežana Malović učestvovaće na 29. Konferenciji ministara pravde zemalja članica Saveta Evrope - 16.06.2009.

16.06.2009.

Ministarka pravde Snežana Malović učestvovaće na 29. Konferenciji ministara pravde zemalja članica Saveta Evrope pod nazivom „Prekidanje ćutanja- ujedinjeni protiv nasilja u porodici“ koja se održava od 17. do 19. juna 2009. godine u Tromsu u Norveškoj.

Ministri će na konferenciji razmotriti načine borbe protiv nasilja u porodici kroz identifikovanje problema kao i razvoj i promovisanje zajedničkog pristupa u borbi protiv ovog značajnog društvenog problema. Ujedno, razmotriće se i načini na koji se žrtve nasilja mogu podržati i osposobiti za aktivno i adekvatno uključivanje u društvo.

Ministarka pravde Snežana Malović će tom prilikom potpisati Konvenciju o ostvarivanju prava dece, revidiranu Konvenciju o usvajanju dece kao i Konvenciju Saveta Evrope o pristupu zvaničnim dokumentima.

Takođe, na konfereneciji će biti usvojeni Nacrti rezolucija o sprečavanju i reagovanju na nasilje u porodici, međusobnoj pomoći u krivičnim stvarima i delovanju Saveta Evrope u unapređivanju vladavine prava.

MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ