Ministarka pravde u službenoj poseti Strazburu – 13.04.2009. godine.

13.04.2009.

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović i Dragana Lukić, pomoćnik ministra za evropske integracije i međunarodne projekte boraviće u dvodnevnoj radnoj poseti Strazburu 14. i 15. aprila 2009. godine.

Ministarka Malović će se sutra 14. aprila 2009. godine susreti sa Terijem Dejvisom, generalnim sekretarom Saveta Evrope i obavestiti ga o napretku koji je Srbija ostvarila u prethodnom periodu, a tiče se dosadašnjeg toka reforme pravosuđa, koji će imati velikog uticaja na efikasnost pravosuđa i veću pravnu sigurnost u Srbiji.

Ministarka će tom prilikom prezentovati i značajne reforme koje su u prethodnom periodu preduzete u borbi protiv korupcije, a koje će se biti sastavni deo izveštaja GREKA Komiteta SE, koji vrši nadzor našeg napretka u ovoj oblasti.
Takođe, ministarka će upoznati zvaničnika SE sa odlučnim stavom Vlade Srbije da se u narednom periodu hrabro i beskompromisno suoči sa organizovanim kriminalom u čemu će veliki značaj imati primena Zakona o oduzimanu imovine stečene krivičnim delom kao i dopune zakona o organizovanom kriminalu i delom krivičnog zakonodavstva koji je u pripremi.

«Ova poseta biće od velikog značaja za dalju podršku SE u demokratskim reformama u Srbiji i ubrzaće dalji proces evropskih integracija naše zemlje, imajući u vidu značaj mišljenja eksperata SE u institucijama u Briselu »izjavila je ministarka Snežana Malović.

Ministarka Malović će prilikom posete Teriju Dejvisu predati ratifikacione instrumente i Evropske konvencije SE koje su nedavno usvojene u Narodnoj Skupštini a koje se odnose na usvojene standarde SE u pravni sistem Republike u oblasti visokotehnološkog kriminala, borbi protiv terorizma, trgovine ljudima, oduzimanju imovine stečene krivičnim delom i time  potvrditi odlučnost Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ministarka pravde Snežana Malović susreće se i sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine SE Mateom  Sorinasom, generalnim sekretarom za pravna pitnja Filipom Boaja kao i Žan Luj Loranom, generalnim direktorom za pravna pitanja sa kojima će razgovarati o uspostavljanju vladavine prava i pravnoj sigurnosti u Republici Srbiji koja će biti značajno unapređena primenom novih zakona.   

Snežana Malović, ministarka pravde 15. aprila će razgovarati sa Tomasom Markertom, zamenikom sekretara Venecijanske komisije SE i Tomasom Hamambergom, komesarom za ljudska prava SE.
  
Sa ministarkom pravde je i Dragana Lukić, pomoćnik ministra za evropske integracije i međunarodne projekte. 
                                            
MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ