Ministarska konferencija "Suočavanje sa izazovima organizovanog kriminala i teškim zločinima na području Zapadnog Balkana" - 28. i 29. septembar 2009. godine

21.09.2009.

Ministarstvo pravde Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije organizuju ministarsku konferenciju „Suočavanje sa izazovima organizovanog kriminala i teškim zločinima na području Zapadnog Balkana, koja će biti održana 28. i 29. septembra 2009. godine u Palati „Srbija“ u Beogradu. Glavna tema konferencije biće jačanje regionalne i transnacionalne saradnje, kao preduslova za uspešne sudske postupke.

Cilj konferencije je da se kroz zajedničko učešće ministarstava unutrašnjih poslova, pravde i tužilaštava zemalja regiona, kao i zemalja Evropske unije, doprinese jačanju regionalne saradnje u borbi protiv trans-nacionalnog organizovanog kriminala, što je i preduslov za evropsku perspektivu zemalja regiona.

Na konferenciji će biti predstavljena iskustva zemalja Evropske unije u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova, sa naglaskom na  rezultatima koji su ostvareni u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i pojedinačna iskustva zemalja Zapadnog Balkana. Posebna pažnja će biti posvećena i ulozi tužilaštava u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i razmeni iskustava vezanih za pružanje međunarodne pravne pomoći.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ