MINISTARSTVO PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE POTPISUJE PROTOKOL SA SOPOS-OM

6.03.2013.

U sredu, 6. marta sa početkom u 13.30 časova Ministarstvo pravde i državne uprave potpisaće Protokol o unapređenju materijalno-finansijskog položaja zaposlenih u pravosudnoj administraciji sa Sindikatom organizacija pravosudnih organa Srbije (SOPOS).

Protokolom će biti definisana stimulacija od 4.000,00 dinara u neto iznosu za ostvarene rezultate rada državnih službenika i nameštenika u sudovima i javnim tužilaštvima. Takođe, u Protokolu je predviđeno da u slučaju da službenik i nameštenik bude po osnovu bolovanja odsutan sa posla duže od 15 dana, visina stimulacije će biti obračunata na osnovu broja provedenih dana na poslu.

Ministarstvo pravde i državne uprave se ovim obavezuje da do sredine godine  Ministarstvu finansija i privrede predloži zakonski okvir na osnovu kojeg će se povećati zarade zaposlenih u pravosuđu Srbije, kao i da u narednom periodu izvrši detaljnu analizu priliva sudskih taksi i u skladu sa raspoloživim sredstvima za te namene razmotri mogućnost promene visine stimulacije.

Imajući u vidu težak položaj zaposlenih u pravosudnoj administraciji, Ministarstvo pravde i državne uprave uložiće sve napore da se njihov  materijalno-finanijski položaj poboljša. Ovom prilikom ministarstvo poziva sve reprezentativne pravosudne sindikalne organizacije da potpišu ovaj Protokol, što predstavlja prvi dalji korak za unapređenje uslova rada osoblja u sudovima i tužilaštvima.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ