Ministarstvo pravde uputilo molbu za izručenje Ejupa Ganića - 10. mart 2010. godine

10.03.2010.

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je danas nadležnim organima Velike Britanije molbu za izručenje Ejupa Ganića, bivšeg člana Predsedništva Bosne i Hercegovine. Molba sa obimnom sudskom dokumentacijom upućena je Velikoj Britaniji radi predaje Ganića Višem sudu u Beogradu u cilju dovršenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Srbiji.

Britanski sud odredio je da Srbija molbu za izručenje Ganića i prateću sudsku dokumentaciju treba da dostavi do 7. aprila.

Decembra 2008. godine Veće za ratne zločine Višeg sud u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Ganića zbog osnovane sumnje da je neposredno, zajedno sa drugim licima, suprotno konkretnim sporazumima o mirnom povlačenju jedinica JNA iz Bosne i Hercegovine, izdavao naređenja za napade na objekte JNA u Sarajevu – vojnu bolnicu, Dom JNA, kolonu sanitetskih vozila i vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici.

Rešenjem o sprovođenju istrage Ganiću se na teret stavljaju  tri krivična dela -  ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika, protivpravno ubijanje i ranjavanje neprijatelja i upotreba nedozvoljenih sredstava borbe.

MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ