NASTAVAK SARADNjE SA EVROPSKOM INVESTICIONOM BANKOM

26.09.2012.

Juče je državni sekretar Ministarstva pravde i državne uprave dr Danilo Nikolić, zajedno sa pomoćnikom ministra za ekonomsko-finansijske poslove Slavicom Jelačom, održao sastanak sa predstavnicima Evropske investicione banke, kako bi razgovarali o daljoj realizaciji Projekta za unapređenje objekata pravosudnih organa u Srbiji.

Državni sekretar se zahvalio Dubravki Đedović i Dominiku Korbinu (Dominique Courbin) na dosadašnjem zalaganju EIB-a i istakao da će se saradnja nastaviti i dalje unapređivati i u narednim periodu. On je rekao da je jedan od pririoriteta Ministarstva pravde, temeljna reforma sudske mreže kroz izmenu Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštva i da će radna grupa koja se bavi nacrtom predloga izmene ovog zakona, svoje prve zaključke predstaviti sredinom oktobra.

"Nakon utvrđivanja mreže sudova i tužilaštva, imaćemo tačan broj potrebnih ustanova i jasan plan kako da zaposlenima u tim ustanovama obezbedimo sve neophodne uslove za njihov rad, kako bismo građanima omogućili veću dostupnost pravosuđu", rekao je dr Danilo Nikolić.

Predstavnici Evropske investicione banke rekli su da je osnovni osnovni cilj Projekta za unapređenje objekata pravosudnih organa, podizanje nivoa rada tužilaštva i sudova, i istakli zadovoljstvo, jer Ministarstvo pravde i državne uprave ima nameru da u najkraćem periodu nastavi sa realizacijom ovog projekta.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ