O BUDUĆOJ SARADNjI MINISTARSTVA PRAVDE SRBIJE I NEMAČKE

1.02.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković na sastanku sa državnim sekretarom Ministarstva pravde Savezne republike Nemačke gospođom Birgit Grudman razgovarao je o razvoju pravosudnog sistema i pomoći reformama pravosuđa u Srbiji, od strane nemačkih organizacija za međunarodnu saradnju. Tema razgovora bili su i dosadašnji rezultati rada Ministarstva pravde i državne uprave, kao i njegovi budući planovi.

„Nemačka je veoma zainteresovana da Srbiji bude jedna vrsta partnera u razvoju njenog pravosuđa i pravnog sistema na putu evropskih integracija, što do sada nije bilo prisutno na dnevnom redu između Ministarstva pravde Srbije i Ministarstva pravde Savezne republike Nemačke“, rekao je ministar Selaković, ocenivši da od strane Nemačke postoji velika spremnost da podrži jačanje srpskih pravosudnih institucija. „Pokazali su veliko interesovanje za trenutno stanje u našem pravosuđu i o svemu onome što Ministarstvo pravde i državne uprave čini kako bi se ispravile negativne posledice reforme pravosuđa, koja je sprovođena poslednje tri godine, ali i da se tekuće aktivnosti u cilju popravljanja tog stanja, sprovode na jedan dobar i zadovoljavajući način“, dodao je Selaković.

Ministar Selaković  rekao je da nemačko Ministarstvo pravde, takođe jedan od organizatora konferencije na kojoj je učestvovao u Berlinu. „Konferencija je bila posvećena regulatornoj reformi, odnosno reformi zakonodavnog postupka koja postoji, ne samo u Srbiji, već i u svim drugim zemljama u tranziciji“, naglasio je Selaković. „U vezi sa tim, na sastanku sa gospođom Grudman bilo je reči o zakonodavnoj aktivnosti u Srbiji, kao i o svim onim zakonskim projektima koji iz Ministarstva pravde i državne uprave odlaze pred poslanike u Narodnu skupštinu“, zaključio je ministar.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ