Od 29. i 30. novembra 2011. godine u Palati «Srbija» održaće se Ministarska konferencija pod nazivom «Izazovi i dostignuća regionalne i transnacionalne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala na području Jugoistočne Evrope»

25.11.2011.

Ministarska konferencija pod nazivom «Izazovi i dostignuća regionalne i transnacionalne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala na području Jugoistočne Evrope», koju organizuju Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije održaće se  29. i 30. novembra 2011. godine u Palati «Srbija».

Konferenciju će otvoriti predsednik Republike Srbije Boris Tadić, a  učesnicima će se obratiti i ministari pravde i unutrašnjih poslova Snežana Malović i Ivica Dačić i  komesar za unutrašnje poslove Evropske komisije Sesilija Malstrom.

Dvodnevna ministarska konferencija biće otvorena u utorak, 29. novembra u 12 sati u Palati «Srbija» (sala Jugoslavija).


Cilj konferencije je da se kroz zajedničko učešće ministarstva pravde  unutrašnjih poslova, i tužilaštava zemalja regiona, kao i zemalja Evropske unije, doprinese jačanju regionalne saradnje u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, što je i preduslov za evropsku perspektivu zemalja regiona.

Konferenciji će prisustvovati ministri pravde i unutrašnjih poslova, javni tužioci zemalja Zapadnog Balkana, predstavnici zemalja Evropske Unije i članovi Evropske komisije. Takođe, očekuje se prisustvo predstavnika i drugih država koje doprinose uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala u regionu kao i predstavnika međunarodnih organizacija i regionalnih inicijativa.

Zbog povećanih mera bezbednosti, molimo zainteresovane novinarske ekipe da se akredituju preko Biroa Ministarstva unutrašnjih poslova. Akreditacije treba poslati najkasnije do petka 25. novembra, do 12:00 časova.

Obrazac akreditacije možete prezeti na sajtu MUP. Popunjen obrazac može se poslati i na broj faksa 011/3139-782 ili elektronskom poštom na biro@mup.gov.rs

Biro će obavestiti novinarske ekipe o načinu preuzimanja akreditacija.

MINISTARSTVO PRAVDE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ