ODLUČNA BORBA PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA I KORUPCIJE

25.10.2012.

Moramo se sistemski boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije i to na svim nivoima, poručio je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković tokom današnjeg sastanka sa Jurijem Fedotovim i ostalim predstavnicima Kancelarije Ujedinjenih Nacija za borbu protiv droga i organizovanog kriminala.

U razgovoru sa gospodinom Fedotovim, ministar Selaković je rekao da u Srbiji do sada nije postojala odlučna borba protiv korupcije i da je jedan od pririoritetnih ciljeva Ministarstva pravde i državne uprave, kao i cele Vlada Srbije da vodi odlučnu i čvrstu politiku "nulte tolerancije" u borbi protiv organizovanog kriminala i sistemske korupcije.

Ministar je prisutne upoznao sa činjenicom da u Srbiji postoje dva specijalna tužilaštva - za ratne zločine i organizovani kriminal, ali da ne postoji tužilac koji je specijalizovan za korupciju.

Juri Fedotov je izrazio zadovoljstvo kada je u pitanju politika "nulte tolerancije" i istakao značaj međunarodne saradnje na polju borbe protiv kriminala i korupcije.

Na kraju sastanka obe strane su istakle spremnost za da dalju uspešnu saradnju.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ