OSNOVNI CILj - JAKO, ORGANIZOVANO I NEKORUMPIRANO DRUŠTVO

22.09.2012.

Cilj Vlade i Ministarstva pravde i državne uprave jeste stvaranje efikasnih, nepodmitljivih i nepotkupivih sudova i nekorumpiranih tužilaštava, izjavio je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković nakon današnjeg obraćanja na stručnom Savetovanju krivičara na Zlatiboru.

Ministar Selaković danas je boravio na Zlatiboru, gde je učestvovao na 49. redovnom godišnjem savetovanju Srpskog udruženja za krivičnopravnu teoriju i praksu, koje se održava od 20. do 22. septembra ove godine.

"Rezultati ovoga savetovanja na prvom mestu treba da stvore sve one preduslove koji su potrebni za ostvarenje glavnog cilja ove Vlade, a to je borba protiv organizovanog kruminala i korupcije", istakao je minstar Selaković i dodao da je potrebno stvoriti jaku zakonsku osnovu, a nakon toga krenuti u borbu

"Nepristrasno i nepodmitljivo pravosuđe je od suštinske važnosti za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Energična primena zakona i njihovo sprovođenje po svaku cenu su uslovi bez koga ove borbe nema", naglasio je ministar pravde i dodao da svi propisi, zakoni i pravilnici koji ostavljaju prostor za korupciju moraju biti promenjeni.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ