OSUJEĆENA DVA POKUŠAJA BEKSTVA, KOMANDIRI NAGRAĐENI

21.02.2013.

Pripadnici službe za obezbeđenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija osujetili su tokom prazničnog vikenda dva pokušaja bekstva iz zatvora. Pripremne radnje za pokušaj bekstva dogodile su se u Okružnim zatvorima u Pančevu i Novom Sadu.

Na osnovu operativnog saznanja utvrđeno je da su pritvorena lica iz jedne od soba na spratu pritvora u Okružnom zatvoru u Pančevu pokušala obijanje zidnog maltera i cigle na spoljnom zidu, prema glavnoj ulici. Prilikom pretresa sobe i pritvorenih lica pronađene su dve metalne šipke  dužine 50 cm polomljene od držača zavese toaleta koje su bile upotrebljavane kao alat.

Operativnim radom u proteklih mesec dana, pripadnici službe obezbeđenja sprečili su dalje aktivnosti na stvaranju uslova za pokušaj bekstva pritvorenih lica iz Okružnog zatvora u Novom Sadu.  Prilikom pretresa uočeno je da je unutrašnja rešetka na prozoru razvaljena i privezana žicom. Od nedozvoljenih predmeta, koji su služili i kao alat, pronađene su metalna šipka isečena sa klupe u sobi, improvizovani „bonsek“ od žice i dve metalne kuke, žica u buntu napravljena od kreveta, tri improvizovana „šabera“ napravljena od četkice za zube i metalne kašike i užad pletena od čaršava dužine oko šest metara sa omčom na kraju. Nađena je i improvizovana batina pogodna za napad.

Obaveštene su istražne sudije i Policijske Uprave u oba grada, a zaslužni pripadnici službe za obezbeđenje pohvaljeni i nagrađeni i to: St. komandir Rajko Rakić, nadzornik Mišo Svrkota i mlađi nadzornik Milomir Skakavac iz Okružnog zatvora u Novom Sadu i mlađi nadzornik Vladimir Jovanov u Okružnom zatvoru u Pančevu.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ