Otkrivena i demontirana eksplozivna naprava na parkingu Opštinskog suda u Vršcu

5.11.2007.

Ministarstvo pravde saopštava da je danas, 05. novembra 2007. godine, na parkingu Opštinskog suda u Vršcu otkrivena eksplozivna naprava, koja je ubrzo nakon toga demontirana.

Ispod automobila stranke, koja je bila na zakazanom ročištu u krivičnom predmetu u ovom sudu, primećene su žice, zbog čega je pravosudna straža odmah reagovala i zatražila hitnu intervenciju policije. Pripadnici MUP-a su došli na lice mesta i utvrdili da je reč o eksplozivnoj napravi, zbog čega su zatražili hitan dolazak ekipe iz Beograda radi demontiranja.

Istovremeno predsednica suda je evakuisala sve zaposlene u sudu na bezbedan način i o ovom događaju obavestila predsednika Okružnog suda u Pančevu i policiju.

U trenutku demontiranja eksplozivne naprave zgradu suda čuvali su pravosudni stražari, dok je policija blokirala sve prilaze sudu, tako da nije bilo opasnosti ni za zaposlene ni za prolaznike.

Podsećamo da je ministar Petrović u junu ove godine doneo odluku da se preduzmu hitne mere radi podizanja nivoa bezbednosti u sudovima i popune sva sistematizovana radna mesta pravosudnih stražara, kako bi se povećala opšta sigurnost u sudovima kako zaposlenih, tako i samih građana.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ