POSETA AMBASADORA NORVEŠKE

4.10.2012.

Danas je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković održao sastanak sa ambasadorom Norveške Nilsom Ragnarom Kamsvagom.

Ministar Selaković je na sastanku govorio o rezultatima njegove posete Briselu i istako da će u najkraćem periodu biti izrađena Nacionalna strategija za reformu pravosuđa na pet godina, kao i Akcioni plan koji prati tu strategiju, na tri godine.

Tokom sastanka, ambasador Ragnar se upoznao sa aktuelnom situacijom u srpskom pravosuđu. Predočeni su mu nedostaci reforme pravosuđa koja je bila sprovođena u proteklom periodu, a koja se odrazila, ne samo na efikasnost mreže sudova i tužilaštva, gomilanje predmeta i preopterećenost sudija i tužilaca, već i na funkcionisanje celog pravosudnog sistema u Srbiji.

Ambasador Norveške je naglasio da neophodno da Srbija uspostavi vladavinu prava, jer će to omogućiti dolazak stranih investitora, a samim tim uticati i na ekonomski rast.

"Dobar, jak i pravedan sistem, u kojem nema nedodirljivih, mora biti temelj srpskog pravosuđa", zaključio je ministar Selaković.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ