Poseta delegacije Ministarstva pravde Nemačkoj - 15. maj 2009. god.

15.05.2009.

Delegacija Ministarstva pravde boravila je od 14-15. maja u radnoj poseti Nemačkoj, koju je organizovala Nemačka fondacija za međunarodnu pravnu saradnju.U sklopu posete, državni sekretar Slobodan Homen sastao se 14. maja 2009. sa državnim sekretarom Saveznog ministarstva pravde Nemačke, Lucom Divelom. Na sastanku je razmotren proces reforme pravosuđa u Srbiji i aktivnosti i rezultati koje je Ministarsvo pravde ostavarilo u procesu evropskih integracija. Državni sekretar Luc Divel izrazio je punu podršku procesu integracije Srbije u EU i izrazio veliko zadovoljstvo do sada ostvarenim reformama.

Savezno ministarstvo pravde Nemačke obavezalo se da će pružiti punu podršku u daljem procesu integracije Srbije u EU i reformi pravosuđa, a posebno u unapređenju krivično-procesnog zakonodavstva imajući u vidu zajedničku pravnu tradiciju i dosadašnju uspešnu saradnju. Na sastanku je razmotren i predlog Protokola o saradnji između Ministarstva pravde Republike Srbije i Saveznog ministarstva pravde Nemačke koji će biti potpisan u predstojećem periodu i na osnovu kog će se dosadašnja uspešna saradnja formalizovati i unaprediti.

Ovaj sastanak je izuzetno značajan za dalji proces reforme i pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, imajući u vidu poziciju i značaj nemačkih stavova unutar Unije, navodi Homen.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ