Potpisan Memorandum o saradnji ministarstava pravde Slovačke i Srbije - 06.05.2009. god.

6.05.2009.

Ministarka Snežana Malović i ministar pravde Slovačke Štefan Harabin potpisali su 5. maja 2009. godine u Bratislavi Memorandum o saradnji između Ministarstva pravde Srbije i Ministarstva pravde Slovačke.
Memorandumom se reguliše sveobuhvatna razmena iskustava i prakse u cilju harmonizacije domaćeg zakonodavstva sa međunarodnim i evropskim standardima, modernizacija pravosudnog sistema, saradnja u oblasti izvršenja kaznenih sankcija, saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima, drogom, pranja novca, koprucije i terorizma.
Prilkom susreta sa ministrom pravde i potpredsednikom Vlade Slovačke Štefanom Harabinom još jednom je potvrđena puna podrška Slovačke Srbiji u daljem procesu evropskih integracija i što bržem dolasku na belu šengensku listu.

Ministarka Malović je izrazila zahvalnost Slovačkoj Republici na podršci i pomoći u procesu evropskih integracija, kao i u borbi za očuvanje terotitorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Takođe, Malović je istakla da je za Srbiju veoma važna činjenica da je Slovačka uputila podnesak Međunarodnom sudu pravde u postupku za utvrđivanje legalnosti proglašavanja nezavisnosti KIM.

Na sastancima su razmotrene dalje zakonodavne aktivnosti ministarstava, reforma pravosuđa, efekti svetske ekonomske na modernizaciju pravosudnog sistema i drugo. Ministarka je istakla da će  iskustva razmenja sa slovačkom stranom biti od velikog značaja prilikom izrade zakona koje Ministarstvo pravde planira da predloži Narodnoj skupštini u drugoj polovini godine.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ