Potpisan Protokol o saradnji Ministarstva pravde i Javnog preduzeća PTT Srbija - 16. april 2009.

16.04.2009.

Ministarstvo pravde Srbije i Javno preduzće PTT Srbija potpisali su danas Protokol o saradnji koji je osnova za uvođenje elektronske uprave u pravosudni sistem, radi potpunijeg iskorišćavanja mogućnosti u oblasti informaciono - komunikacionih tehnologija i uspostavljanje osnove za realizaciju projekta elektronske uprave i daljeg razvoja pravosudnog informacionog sistema.

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je nakon potpisivanja Protokola da će na taj način Ministarstvo pravde i Okružni sud među  prvima dati doprinos uštedi kroz racionalnost i efikasnost rada.
"Mi želimo da budemo prvi koji će racionalizacijom smanjiti troškove", izjavila je ministarka Malović dodajući da bi godišnja ušeda tako iznosila 12 miliona dinara.  Ministarka  je istakla da je cilj takve saradnje da se nastupajuća reforma pravosuđa potpomogne uvođenjem savremene tehnologije i najavila da će u drugoj polovini ove godine početi upotreba elektronskih potpisa. Generealni direktot PTT Srbije Goran Ćirić istakao je da će uvođenje elektronskog potpisa racionalizovati potrošnju, obezbediti uštedu papira i efikasnije funkcionisanje pravosudnog sistema.

Po potpisivanju Protokola ministarki pravde i predsedniku Okružnog suda Siniši Važiću uručeni su prvi elektronski sertifikati. Potpisivanju su prisustvovali su predstavnici najviših pravosudnih organa Srbije.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ