POTPISAN PROTOKOL ZA UNAPREĐENjE KVALITETA KAZNENO-POPRAVNOG ZAVODA ZA MALOLETNIKE U VALjEVU

16.03.2013.

Ministar Nikola Selaković potpisao je danas u ime Ministarstva pravde i državne uprave Protokol o realizaciji projekta „Unapređenje kvaliteta smeštaja i kapaciteta Kazneno-popravnog zavoda za maloletnike u Valjevu“ sa šefom misije Međunarodne menadžment grupe gospodinom Egidiom Dinom Bićiatom.

Ministar Selaković se zahvalio Kraljevini Norveške što je prepoznala potrebu za poboljšanje uslova smeštaja i rada Kazneno-popravnog zavoda i rekao da je reč o velikoj investiciji od preko 3,2 miliona evra, što je u teškim uslovima ekonomske krize, izuzetna pomoć.

“Samo izdržavanje kazne nema svoju svrhu bez kvalitetnih uslova i kapacitete za život i rad, kako osuđenih, tako i zaposlenih. S obzirom da su maloletna lica koja su počinila neko krivično delo posebno osetljiv deo stanovništva, potrebno je uskladiti ove uslove sa svim evropskim standardima”, naglasio je ministar Selaković.

Šef misije Međunarodne menadžment grupe g. Bićiato rekao je da mu je velika čast što prisustvuje potpisivanju ovog Protokola i zahvalio se Ministarstvu pravde i državne uprave na konstantnoj i uspešnoj saradnji na implementaciji projekata u okviru pravosuđa.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Milan Stevović, izrazio je zadovoljstvo što će uskoro početi izgradnja nove zgrade i rekonstrukcija i adaptacija postojećih objekata Zavoda u Valjevu, što će omogućiti primenu novog koncepta izvršenja kazne maloletničkog zatvora i poboljšati životne, radne i bezbednosne uslove i za osuđenike i za zaposlene.

Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, Nils Ragnar Kamsvag, izjavio  je da je ovaj projekat samo deo šireg programa “Unapređenje dostupnosti pravde u Srbiji”, koji je finansiran od strane Kraljevina Norveške.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ