POUZDANA I ODGOVORNA DRŽAVNA UPRAVA

25.01.2013.

U organizaciji Ministarstva pravde i državne uprave danas je u Palati Srbije održan prvi sastanak projektne grupe za izradu Strategije reforme javne uprave u Republici Srbiji i Akcionog plana za sprovođenje strategije za period 2013-2016. godine.

U uvodnom obraćanju državni sekretar u Ministarstvu pravde i državne uprave i rukovodilac Projektne grupe Gordana Stamenić je navela da je reforma državne uprave bitan uslov za uspeh reformi ostalih segmenata društva i sa njima je neraskidivo povezana.

“Krajnji cilj reforme je da se izgradi pouzdana, odgovorna, efikasna i ekonomična državna uprava, osposobljena da građanima, privrednim i drugim subjektima pruži visok kvalitet usluga”, rekla je Gordana Stamenić.

Ona je na kraju istakla da ova Vlada ima i političku volju i hrabrost da izvede potrebnu modernizaciju i promene u državnoj upravi i da će u tom smislu Projektna grupa, a kasnije i organi državne uprave i drugi nosioci javnih ovlašćenja koji su zahvaćeni Strategijom imati svu potrebnu podršku u radu kako na izradi Strategije državne uprave tako i na njenoj implementaciji.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ