POZIV ZA PRIJAVLjIVANjE KANDIDATA ZA POLAGANjE JAVNOBELEŽNIČKOG ISPITA

3.04.2012.

Na osnovu člana 176. stav 2. Zakona o javnom beležništvu («Službeni glasnik RS», broj 31/2011), Ministarstvo pravde objavljuje

POZIV

ZA  PRIJAVLjIVANjE KANDIDATA ZA POLAGANjE JAVNOBELEŽNIČKOG ISPITA

I

Polaganje javnobeležničkog ispita održaće se u skladu sa odredbama Zakona o javnom beležništvu ( «Službeni glasnik RS», broj 31/2011; u daljem tekstu: Zakon) i Pravilnika o javnobeležničkom ispitu («Službeni glasnik RS, broj 71/2011, 81/2011 i 3/2012;  dalje : Pravilnik).

II

Na osnovu odredaba člana 143. Zakona, javnobeležnički ispit može da polaže lice koje je završilo pravni fakultet ( diplomske akademske studije-master odnosno osnovne studije u trajanju od najmanje 4 godine) i koje ima najmanje dve godine radnog iskustva na pravnim poslovima u javnobeležničkoj kancelariji, sudu ili advokaturi, odnosno tri godine radnog iskustva na drugim pravnim poslovima.

III

Pozivaju se sva zainteresovana lica koja ispunjavaju uslove da podnesu prijavu za polaganje javnobeležničkog ispita Ministarstvu pravde.

IV

Ispitni predmeti i pravni izvori i drugi izvori za polaganje javnobeležničkog ispita su sadržani u Programu za polaganje javnobeležničkog ispita koji čini sastavni deo Pravilnika.

Ispit se sastoji iz pismenog i usmenog dela.

V

O vremenu i mestu polaganja pismenog dela ispita kandidati će biti obavešteni najmanje pet dana pre početka ispita, saopštenjem na internet stranici Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs .

VI

Prijava za polaganje ispita se podnosi na obrascu koji je odštampan uz ovaj oglas i koji se preuzima sa internet stranice Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs.

 

 

VII

Kandidat za polaganje ispita uz prijavu podnosi sledeća dokumenta u originalu ili overenoj fotokopiji:

  1. diplomu o završenom pravnom fakultetu u Republici Srbiji ( diplomske akademske studije -master odnosno osnovne studije u trajanju od najmanje 4 godine) ili nostrifikovanu diplomu pravnog fakulteta stečenu izvan Republike Srbije (diploma pravnog fakulteta stečena na teritoriji SFRJ do 27. aprila 1992. godine proizvodi isto pravno dejstvo kao javna isprava izdata na teritoriji Republike Srbije),  
  2. potvrdu o najmanje dve godine radnog iskustva na pravnim poslovima u javnobeležničkoj kancelariji, sudu ili advokaturi, odnosno tri godine radnog iskustva na drugim pravnim poslovima sa tačnim opisom pravnih poslova koje je kandidat obavljao,
  3. fotokopiju lične karte odnosno fotokopiju izvoda elektronskog čitača biometrijske lične karte.

VIII

Naknada za polaganje javnobeležničkog ispita iznosi 60.000,00 dinara. Navedeni iznos se uplaćuje na tekući račun 840-1562845-88, model 97, poziv na broj 66 10300AU00360742 321, svrha uplate: Naknada za polaganje javnobeležničkog ispita, primalac: Ministarstvo pravde, Nemanjina 22-26, Beograd.

Prijava za polaganje javnobeležničkog ispita tarifira se na osnovu Zakona o republičkim administrativnim taksama u iznosu od 240,00 dinara za podnošenje prijave, a u iznosu od 420,00 dinara za rešenje. Ukupan iznos takse od 660,00 dinara se uplaćuje na račun 840-742221843-57, poziv na broj 97 50-016, svrha uplate: Republička administrativna taksa, primalac: Budžet Republike Srbije.

Uz prijavu i priložene dokaze kandidat je dužan da dostavi dokaz o uplati naknade za polaganje javnobeležničkog ispita i dokaz o uplati republičke administrativne takse.

IX

Prijava za polaganje javnobeležničkog ispita sa dokazima dostavlja se zaključno sa 12. aprilom 2012. godine na adresu: Ministarstvo pravde Republike Srbije, Beograd, Nemanjina 22-26, sa naznakom «Prijava za javnobeležnički ispit».

Osoba zadužena za kontakt povodom poziva za polaganje javnobeležničkog ispita je Nenad Jovanović, telefon broj 011/3622-342.

Poziv za prijavljivanje kandidata za polaganje javnobeležničkog ispita sa obrascem prijave
Preuzmite dokument (.doc)

Prijava za polaganje javnobeležničkog ispita
Preuzmite dokument (.doc)

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ