PRAVDA MORA DA BUDE DOSTUPNA SVIM GRAĐANIMA

7.09.2012.

Beograd, 7. septembar 2012. godine -  „Zadatak i obaveza Ministarstva pravde i državne uprave jeste da omogući da pravda bude dostupna svakom građaninu u Srbiji“, istakao je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković prilikom današnje posete sudovima i tužilaštvima u Užicu i Prijepolju.

Ministar Selaković je rekao da su sudovi u Užicu dobar primer kako sudovi u Srbiji treba da funkcionišu i da takva praksa mora biti ostvarena u svakom sudu širom zemlje.

„Svi mi delimo jedno mišljenje – samo zajedničkim trudom i radom i sudova i Ministarstva možemo učiniti da pravosudni sistem u Srbiji bude dobro organizovan, a samim tim i efikasan“, istakao je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković .

Prilikom posete Užicu, ministar Selaković obišao je i Osnovni i Prekršajni sud u Užicu, kao i Više javno tužilaštvo u Užicu i Osnovno javno tužilaštvo u Užicu.

Tokom dana, ministar Selaković posetio je i Osnovni i Prekršajni sud u Prijepolju, kao i Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju, gde je istakao da je jedan od osnovnih zadataka Ministarstva pravde i državne uprave, odnosno pravosudnog sistema da svim državljanima naše zemlje obezbedi uslove kako bi im institucije sudstva bile dostupne bez obzira gde žive u Srbiji: “Danas smo se susreli sa situacijom da mnogi građani moraju da putuju i po više časova kako bi ostvarili svoja prava na sudu. Ovaj sud pokriva četiri pretežno planinske opštine koje imaju oko 90.000 stanovnika na oko 2.000 kvadratnih kilometara i četiri granična prelaza na svojoj teritoriji. Jedina svetla tačka koju mogu da primetim jesu ljudi zahvaljujući kojima pravosuđe Srbije i dalje postoji. Iz tog razloga jedan od naših prioriteta u narednom periodu biće i reforma sudske mreže u Srbiji“, rekao je ministar Selaković i dodao da će tokom prvih sto dana Vlade biti predložena konkretna rešenja kako reformisati mrežu sudova u Srbiji.

Vidomaterijal možete preuzeti sa sajta Infobiroa.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ