Prijem za novu generaciju brucoša Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu - 1. oktobar 2009. godine

1.10.2009.

Pravni fakultet u Beogradu 1. oktobra 2009. godine primio je novu generaciju brucoša, kojima su se obratili ministarka pravde Snežana Malović, ministar prosvete Žarko Obradović i dekan Pravnog Fakulteta Mirko Vasiljević.Ministarka pravde je brucošima poželala puno uspeha na studijima i naglasila da su napravili pravi izbor je su Srbiji potrebni mladi pravni stručnjaci, buduće sudije, tužioci, advokati, koji će doprineti da naš pravni i pravosudni sistem bude bolji i kvalitetniji.

Ministarka Malović je navela da danas, kada je proces integracije Srbije u EU nepovratan, upravo od ovog fakulteta i njegovih studenata možemo očekivati da budu aktivni učesnici izgradnje prava harmonizovanog sa evropskim pravom i dodala da će poznavanje prava Evropske unije biti nezaobilazna materija za sve buduće pravnike. Ona je ocenila da će, zahvaljujući znanju koje steknu na Pravnom fakultetu, oni moći da nastave da unapređuju i razvijaju pravosudni sistem Srbije za dobrobit zemlje i svih naših građana.

Ministar Obradović je poželeo brucošima dobrododošlicu u svet visokog obrazovanja i naglasio da će nastojati da naše obrazovanje bude komplementarno sa obrazovanjem zemalja Evropske unije, da ide u korak sa obrazovanjem u svetu, a od studenata očekuje da se potrude da svojim znanjem, sposobnošću, umećem, u praksi pokažu da je naše obrazovanje vredno poštovanja i da je jedno od najboljih u Evropi.

Govor ministarke Snežane Malović možete preuzeti ovde

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ