Priznanje OEBS-a “Ličnost godine” dodeljeno Davoru Joki, načelniku Odeljenja za tretman i alternativne sankcije Ministarstva pravde - 16.12.2008. godine

19.12.2008.

Tradicionalna nagrada “Ličnost godine” koju dodeljuje Misija OEBS-a u Srbiji uručena je u utorak 16. decembra 2008. godine načelniku Odeljenja za tretman i alternativne sankcije Ministarstva pravde Damiru Joki, koji je nagrađen za uspostvaljanje sistema alternativnih sankcija.

Ova nagrada “Ličnost godine” Misija OEBS u Srbiji dodeljuje pojedincima koji svojim radom podržavaju vrednosti ove misije.

Tokom poslednje tri godine zajedničkog rada Misije OEBS i Uprave na uvođenju sistema alternativnih sankcija, Damir Joka je bio jedan od najaktivnijih pojedinaca čiji su lični i profesionalni napori često prevazilazili redovna radna zaduženja.

Rezultat tih napora bilo je i otvaranje prve kancelarije za izvršenje alternativnih sankcija novembra 2008. godine, koja će sa Damirom Jokom na čelu uskoro započeti izvršenje alternativnih sankcija u praksi.

Dodelom nagrade Damiru Joki, Odeljenje za vladavinu prava i ljudska prava Misije OEBS u Srbiji, želi da iskaže zahvalnost za njegov značajan doprinos na polju reforme sistema krivičnih sankcija.

Takođe, nagradu su dobili i Lazar Nešić, načelnik Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP-a, Slađana Novosel, urednica lista Danas,  Romeo Mihajlović, student iz Novog Sada i Sava Marinković, preduzetnik.

„Svaka od pet nagrađenih ličnosti je na značajan i presudan način doprinela uspehu koji je Misija postigla u poslednjoj godini“ rekao je Hans Ola Urstad, šef Misije OEBS-a u Srbiji, na svečanosti prilikom dodele ovih nagrada.

Dobitnici su odlučili da finansijski deo nagrade, u vrednosti od 8.000 evra, dodele Centru za zaštitu dece i mladih „Dragutin Filipović- JUSA“ i projektu koji će finansirati Misija OEBS-a.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ