PROLEĆE ZA SRPSKO PRAVOSUĐE

25.03.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas je, zajedno sa vršiocem funkcije predsednika Višeg suda u Kraljevu gospodinom Milanom Davidovićem, kao i vršiocem funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomirom Milojevićem, svečano otvorio renoviranu zgradu ovog suda, koja je pretrpela velika oštećena izazvana zemljotresom koji se dogodio 2010. godine u Kraljevu.

Ministara je istakao da će se Ministarstvo pravde i državne uprave truditi da i u najudaljenijim mestima u Srbiji, u kojima postoji sud, sudska jedinica ili tužilaštvo, obezbedi sve neophodne uslove za dobar rad sudija i tužilaca. On je rekao da je Ministarstvo pravde i državne uprave uložilo preko 31 milion dinara iz sopstvenih sredstava, ne kredita i zajmova, za sanaciju i renoviranje zgrade Višeg suda u Kraljevu, u kojoj se nalazi i Više javno tužilaštvo.

Otvarajuću sud u Kraljevu, ministar je naglasio da ministarstvu predstoji još jedan zadatak, a to je otklanjanje posledica zemljotresa na zgradi Osnovnog suda u Kraljevu, a zatim  i predlog Zakona o mreži sudova, čije će izmene i dopune rasteretiti Viši sud u Kraljevu.

„Želim da otvaranje renovirane zgrade Višeg suda u Kraljevu bude početak jednog proleća u sudskom pravosuđu i neka ovakvih prilika bude što više kako bi ubuduće iz sudova izlazile zadovoljne sudije i tužioci, a samim tim i građani Srbije“, istakao je Selaković.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ