RADNI SASTANAK SA AMBASADORIMA: ZAKONSKI OKVIR ZAŠTITE UZBUNjIVAČA

10.01.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković održao je radni sastanak sa Nj. E. ambasadorom Velike Britanije gospodinom Majklom Devenportom i Nj. E. ambasadorom Holandije u Srbiji gospodinom Loranom Stokvisom, na kojem je razgovarano o zakonskom okviru zaštite statusa uzbunjivača.

Ministar Selaković je upoznao ambasadore sa izradom nacrta Nacionalne startegije za boru protiv korupcije i tom prilikom naglasio da je zaštita stausa uzbunjivača od izuzetnog značaja za uspostavljanje efikasnog sistema za borbu protiv korupcije. Takođe, ministar je istakao značaj podizanja svesti kod stručne javnosti, ali i građana o ulozi uzbunjivača na polju borbe protiv sistemske korupcije. On je naveo da se mora stati na put sankcionisanju uzbunjivača od strane poslodavaca, kao i da se mora jačati saradnja sa nevladinim organizacijama koje se bave borbom protiv korupcije.

Ambasadori su istakli da je potrebno da se u cilju zaštite statusa uzbunjivača udruže sve nadležne institucije u ovoj oblasti, a ministar Selaković je rekao da će Ministarstvo pravde i državne uprave podržati aktivnosti nezavisnih institucija u borbi protiv korupcije.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ