REČ ODGOVORNOST MORA DA DOBIJE SVOJE PUNO ZNAČENjE

17.09.2012.

Posle 33 meseca stavljena je tačka na agoniju 122 javnih tužilaca i zamenika. Više nikada u našoj državi nećemo smeti da dozvolimo sistemsku korupciju koja se ogledala u sprezi politike i pojedinih delova pravosuđa, istakao je danas ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, nakon sednice Državnog veća tužilaca.

Državno veće tužilaca danas je jednoglasno donelo odluku da se postupi po odluci Ustavnog suda Srbije i da vrati 122 javnih tužilaca i zamenika. Oni će od 22. septembra zvanično biti vraćeni u tužilačku organizaciju,  a počeće sa radom u ponedeljak, 24. septembra.

Ovom prilikom, ministar Selaković je naglasio da tužioci moraju biti apsolutno slobodni u svom radu i odlučivanju i da onaj ko ne radi po zakonu i ne poštuje pravo, mora da bude razrešen. „Insistiram da Državno veće tužilaca za svakog nosioca tužilačke funkcije, za koga se utvrdi da je uključen u korupciju, podnese krivičnu prijavu i odmah ga razreši“, rekao je ministar Selaković i dodao da očekuje da i Visoki savet sudstva donese sličnu odluku po pitanju sudija i da na taj način bude u punoj meri ispoštovana odluka Ustavnog suda.

„Najzad u Srbiji reč odgovornost mora da dobije svoje pravo značenje. Niko ne sme da bude zaštićen, a pravda mora da bude dostupna svima“, zaključio je ministar pravde Nikola Selaković.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ