Regionalna konferencija "Pravosudna saradnja između zemalja Zapadnog Balkana -građanskoprave, trgovinskopravne i porodičnopravne stvari" – 01.04.2009. godine.

1.04.2009.

Ministarstvo pravde Republike Srbije u saradnji sa Evropskom komisijom (Generalni direktorat za proširenje – program TAIEX) organizuje regionalnu konferenciju “Pravosudna saradnja između zemalja Zapadnog Balkana – građanskopravne, trgovinskopravne i porodičnopravne stvari“, koja se održava 2. i 3. aprila 2009. godine u hotelu In, sala "indeks", u ulici Bulevar Arsenija Čarnojevića 56, Novi Beograd.

Konferenciju će 2. aprila u 9.00 časova otvoriti ministarka pravde Republike Srbije Snežana Malović, v.d. predsednika Vrhovnog suda Srbije Nata Mesarović i predstavnik Delegacije Evropske komisije u Srbije Pijer Dibman.

Regionalnoj konferenciji će prisustvovati predstavnici Evropske komisije i pravosudne delegacije iz Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Učesnici konferencije će se baviti pitanjima usaglašavanja legislative i prakse u regionu Zapadnog Balkana i njenom prilagođavanju propisima Evropske unije. Na skupu će izlagati renomirani stručnjaci iz oblasti međunarodno privatnog prava iz Srbije i iz zemalja Evropske unije.

Učesnici skupa upoznaće se sa praksom zemalja EU u primeni važnih međunarodnih konvencija u građanskim, trgovinskim i porodičnim stvarima, govoriće o iskustvima zemalja iz kojih dolaze, prilagođavanju nacionalih zakonodavstava pravu EU i predložiće mehanizme za unapređenje međunarodne pravne saradnje i međinarodne pravne pomoći u civilnim stvarima u regionu.

MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ