Saopštenje povodom napada na predsednika Opštinskog suda u Leskovcu

15.04.2008.

Ministarstvo pravde najoštrije osuđuje današnji napad na predsednika Opštinskog suda u Leskovcu Nebojšu Stojičića, koji je jutros pronašao bombu na svom službenom automobilu.

Ministarstvo pravde izražava spremnost da se suprotstavi ovakvim pritiscima i da preduzme sve korake u cilju zaštite nosilaca pravosudnih organa u okviru svojih nadležnosti.

Podsećamo da je ministar Petrović u junu prošle godine doneo odluku da se preduzmu sve mere kako bi se povećala opšta sigurnost u sudovima i da svi predsednici sudova obaveštavaju organe unutrašnjih poslova o eventualnim pretnjama i zatraže asistenciju policije kada su u pitanju suđenja visokog rizika.

Kao rezultat ovakve odluke ministra pravde pokrenuto je nekoliko postupaka protiv lica koja su pretila sudijama. U nekoliko slučajeva sudijama je dodeljeno obezbeđenje od strane policije, a u skladu sa procenama bezbednosne situacije u konkretnim slučajevima. Doneta je i osuđujuća presuda na najveću kaznu zatvora za počinioce ubistva sudije Opštinskog suda u Odžacima Zorana Cvetanovića.

Ministarstvo pravde očekuje da će počinioci ovog dela biti pronađeni u najkraćem mogućem roku i naglašava neophodnost postojanja bliske saradnje s  organima unutrašnjih poslova u cilju pružanja potrebnih informacija radi rasvetljavanja ovog slučaja.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ