Sastanak ministarke Malović sa generelnim sekretarom SE - 14. april 2010. godine

19.04.2010.

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland u današnjem razgovoru sa ministarkom pravde Srbije Snežanom Malović pružio je podršku Srbiji u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i pohvalio sve aktivnosti koje srpske vlasti preduzimaju na tom planu.

Ministarka pravde Snežana Malović upoznala je generalnog sekratara Saveta Evrope o sveovuhvatnim procesu reforme pravosuđa u Srbiji i glavnim aktivnostima koje je Ministarstvo pravde sprovelo kako bi se pravosudni sistem Srbije u potpunosti unapredio i dostigao najviše evropske stanadarde. Malović je istakla da je približavanje EU put za koji je Srbija opredeljena i da se predano radi na ispunjavanju svih uslova za priključenje.

Jagland je ponudio da se nastavi eksperstska pomoć Saveta Evrope u ovoj oblasti koja bi obezbedila kontinuiranu podršku reformskom procesu.

Na sastanku je istaknut i značaj reforme Evropskog suda za ljudska prava, kao i važnost izvršavanja odluka ovog suda. Ministraka Malović je naglasila da će, usvajanjem novih zakona koje će Ministarstvo pravde uskoro predložiti biti omogućeno da se ove odluke u potpunosti izvršavaju.

Ministarka Malović je generalnog sekretara Jaglanda upoznala i sa novim konvencijama koje su i pripremi i koje će Srbija u predstojećem periodu ratifikovati.

MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ