Sastanak ministarke pravde sa francuskom državnom sekretarkom Ramom Jad - 1. oktobar 2009. godine

1.10.2009.

Ministarka pravde Republike Srbije Snežana Malović susrela se 1. oktobra 2009. godine sa francuskom državnom sekretarkom za sport Ramom Jad. Malović je nakon sastanka izjavila da «duboko žali zbog tragične smrti Brisa Tatona» istakavši da će «postupak protiv počinioca tog gnusnog zločina biti efikasno sproveden».

Ministarka Malović je navela da će «preostala dva počinioca tog zločina biti privedena pravdi, kao i da očekuje da će, nakon sprovedenog istražnog postupka i suđenja, presuda u tom slučaju biti ubrzo izrečena».

Manistarka pravde Srbije je tom prilikom francusku državnu sekretarku za sport Jad obavestila o svim radnjama koje su preduzete na otkrivanju počinilaca ubistva Tatona, kao i o merama koje država namerava da preduzme povodom tog tragičnog događaja.

Malović je naglasila da je ubistvo Tatona naišlo na osudu srpske javnosti, kao i da je «tim gnusnim zločinom naneta šteta Srbiji kao gostoprimljivoj zemlji».

Francuska državna sekretarka sporta Rama Jad istakla je da ima puno poverenje u ministarku Malović da će istraga biti brzo završena i da će svi počinoci biti uhapšeni kao i da će im biti izrečene adekvatne kazne kako bi pravda bila zadovoljena.

Jad je zahvalila na saradnji koje su srpske vlasti pružile predstavnicima francuskih zvaničnika i istakla da je od ministarke Malović dobila sve relevantne informacije o toku postupka i o tome kako će se on u Srbiji odvijati.

Pored ministarke Malović, sastanku su prisustvovali i državni tužilac Slobodan Radovanović i okružni javni tužilac u Beogradu Zagorka Dolovac.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ