Sastanak ministarke pravde Snežane Malović i NVO - 11. mart 2010. godine

15.03.2010.

Ministarka pravde Snežana Malović susrela se danas, 11.marta 2010. godine, sa predstavnicima civilnog sektora koje je predvodio izvršni direktor Građanskih inicijativa Miljenko Dereta. Tokom susreta razgovarano je o njihovoj inicijativi kojom se traži rehabilitacija generala VladimiraTrifunovića.

Ministarka pravde Snežana Malović izrazila je uverenje da će, nakon što na nivou pravosuđa, u narednom periodu, budu sagledane sve činjenice u vezi sa predmetom generala Trifunovića, sud izaći sa odlukom i dodala da očekuje da će ovoga puta odluka biti zasnovana isključivo na stručnom nivou odnosno neopterećena određenim političkim primesama ili nekim davno prošlim društvenim okolnostima. Izrazivši zadovoljstvo današnjim susretom sa predstvanicima civilnog sektora, ministarka Malović ukazala je da su takvi susreti doprinose izgradnji i jačanju demokratskih institucija.

Izvršni direktor NVO”Građanske incijative” Miljenko Dereta očekuje da će odluka o velikoj nepravdi koja je naneta generalu Vladimiru  Trifunoviću posle 19 godina biti najzad ispravljena. On je najavio da će civilni sektior zatražiti i rehabilitaciju Trifunovića u Hrvatskoj, gde je osuđen na 15 godina zatvora. Dereta je dodao da će odluka srpskog suda u slučaju Trifunović predstvaljati jaku argumentaciju za incijativu koja će biti podneta hrvatskim pravosudnom organima. Izrazivši zadovoljstvo današnjim susretom, on je istakao je da je prijatno iznenađem brzom reakcijom Ministartva pravde i Republičkog javnog tužilaštva. Incijativu za rehabilitaciju generala Trifunovića pokrenule su NVO Građanske incijative, Milenijum, Incijativa maldih za ljudska prava i Centar za kulturnu dekontaminaciju.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ