Sastanak ministarke pravde Snežane Malović s ministrom pravde SAD Erikom Holderom - 23. jul 2009. godine

24.07.2009.

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović susrela se 23. jula 2009. godine sa ministrom pravde Sjedinjenih Američkih Država Erikom Holderom s kojim je razgovarala o saradnji u oblasti pravosuđa i borbi protiv orgnizovanog kriminala, terorizma kao i trgovine drogom i ljudima.

Ministraka Malović je ministra Holdera obavestila o napretku koji je Srbija postigla u reformi pravosuđa i u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, odnosno o svim koracima koje je Vlada Srbije preduzela na ovom planu, a razmotrene su i buduće aktivnosti u ovoj oblasti. Tokom razgovora naglašeno je da je Srbija lider zapadnog Balkana odnosno da je na ovu poziciju stavljaju sve aktivnosti koji se preduzimaju u pogledu reforme pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u zemlji.

"Moj američki kolega nam je pružio bezrezervnu podršku u reformi pravosuđa", navela je ministraka Malović i ocenila da je sastanak bio veoma konstruktivan.

Na sastanku je dogovorena i intenzivnija i dublja saradnju dve zemlje u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, koji podrazumeva trgovinu narkoticima i ljudima. “To podrazumeva i pedofiliju, borbu protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala", naglasila je ministarka Malović i napomenula da je na ovom polju već bilo zajedničkih aktivnosti nadležnih organa dve države.

"Dogovorili smo da organizujemo još jedan sastanak na kome će ovi vidovi saradnje biti detaljnije razmotreni” izjavila je ministarka Malović napomenuvši da je njen kolega izrazio želju da dođe u Beograd, tako da se poseta ministra pravde SAD Srbiji može očekivati u narednom periodu.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ