Sastanak ministarke pravde Snežane Malović sa predstavnicima Pokrajinske skupštine Baden-Virtemberg – 26. oktobar 2009. godine

26.10.2009.

Ministarka pravde Snežana Malović susrela se danas, 26. oktobra 2009. godine, sa delegacijom poslanika u Pokrajnskoj skupštini Badern- Virtemberg u Nemačkoj. Ministraka je nemačku delegaciju obavestila o toku reforme pravosuđa u Srbiji i njenim dosadašnjim efektima, kao i o merama koje se preduzimaju u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

U razgovoru sa delegacijom skupštine nemčke pokrajine Baden-Virtemberg, ministarka Malović je izrazila uverenje da će uređeni i efikasni pravosudni sistem u Srbiji doprineti daljem razvoju nemačkih investicija u našu zemlju. Ona je parlamentarce  upoznala i sa planovima za sledeću godinu koji se odnose na usvajanje zakona o svojinsko-javnim odnosima, kao i izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku i Zakona o izvršnom postupku. Ministraka Malović je ocenila da će ovi zakoni u velikoj meri doprineti ubrazanju rada pravosudnog sistema i zaštiti prava stranih i domaćih investitora.

Članovi nemačke delegacije su izrazili zadovoljstvo povdom donošenja zakona kojima se pravosuđe reformiše i ocenili da je Srbija u pojedinim oblastima dostigla viši nivo standarda u odnosu na mnoge razvijene zemlje.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ