Sastanak ministra Stojkovića sa članovima Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji

8.12.2006.

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Zoran Stojković razgovarao je danas sa delegacijom Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca na Kosovu i Metohiji, koju je predvodio predsednik udruženja Simo Spasić.

Članovi porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji su  ukazali na to da je u periodu od 1998. do 2001. godine oslobođeno preko 2000 Albanaca, među njima i braća Mazreku, koji su počinili zločine nad Srbima na Kosovu.

U razgovoru sa ministrom Stojkovićem, članovi Udruženja predložili su da se angažuje pravni zastupnik porodica kidnapovanih i ubijenih, kao i da se zakonom izjednače civilne, vojne i policijske žrtve na Kosovu. Oni su, takođe, istakli da je neophodno da se izuzme kriterijum po kojem članovi ovih porodica mogu dobiti naknadu samo ukoliko ne dobijaju nikakvu drugu materijalnu pomoć.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo pravde, u skladu sa svojim nadležnostima, zatraži izveštaj od Tužilaštva za ratne zločine povodom podnetih krivičnih prijava protiv počinalaca zločina i razmotri eventualne mogućnosti ostvarenja prava članova  porodica Udruženja na naknadu štete.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ