Sastanak predstavnika Ministarstva pravde i Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima - 2. septembar 2009. godine

2.09.2009.

Predstavnici Ministarstva pravde održali su 2. septembra 2009. godine sastanak sa predsednicom Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Srbije Slavicom Živanović i njenim saradnicima na kome su razmotrena pitanja u vezi sa kriterijumima za određivanje potrebnog broja zaposlenih u pravosudnim organima, kao i pitanje očekivane racionalizacije broja zaposlenih u pravosudnim organima.

Nakon detaljne analize Pravilnika o kriterijumima za određivanje potrebnog broja zaposlenih u pravosudnim organima, Sindikat se saglasio sa utvrđenim kriterijumima i odnosima između broja nosilaca pravosudnih funkcija i broja zaposlenih.

Ministarstvo pravde je podržalo predlog Sindikata da se za višak zaposlenih u pravosuđu pripremi akcioni plan i socijalni program.

Ministarka pravde će, kao član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, predložiti ovim organima da u sastav komisija koje će vršiti raspoređivanje zaposlenih na osnovu privremenih pravilnika o sistematizaciji radnih mesta uđu predstavnici sindikata radi pomoći u raspoređivanju zaposlenih u pravosudne organe.

Ministarstvo pravde će i dalje nastaviti da sarađuje sa Sindikatom u cilju  unapređenja položaja zaposlenih u pravosudinim organima.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ