Sastanak predstavnika Vlade i sindikata zaposlenih u pravosuđu

7.11.2007.

Danas su predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva finansija, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva rada i socijalne politike i Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo održali sastanak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Srbije.

Predstavnici samostalnog sindikata su ostali pri svom zahtevu za povećanje plata u iznosu od 100%.

Ministarstvo pravde, kao i mnogo puta do sada, pozvalo je sindikate da učestvuju u radu radne grupe koja treba da utvrdi sve činjenice u vezi sa budućim funkcionisanjem pravosudnog sistema Srbije, pa tako i neophodan broj zaposlenih, kako nosilaca pravosudnih funkcija tako i zaposlenih u pravosuđu. Ovo je jedini način da se utvrdi optimalan broj ljudi potrebnih da bi Srbija dobila nezavisno, efikasno i pošteno pravosuđe.

Ministar pravde je spreman da podrži svaki razložan i moguć zahtev zaposlenih u pravosuđu, ali ne može da stane iza zahteva koje nije moguće ispuniti imajući u vidu visinu obaveza koje plaćaju građani Srbije kao poreski obveznici. Istovremeno, ministar ne može da podrži mere koje bi dovele do povećanja inflacije, odnosno do uvođenja novih poreza ili povećanja postojećih.

Ministar pravde poziva sve da poštuju zakon i da se uključe u zajednički projekat reforme pravosuđa, koje predstavlja jedan od ključnih i neophodnih procesa, kako za građane Republike Srbije, tako i za dalji proces Evropskih integracija naše zemlje.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ