ŠEF DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE VENSAN DEŽER U POSETI MINISTRU PRAVDE

18.09.2012.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas se sastao sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Vensanom Dežerom. Na sastanku, razgovarali su u vezi sa stanjem u srpskom pravosuđu, kao i o budućim koracima Ministarstva pravde u vezi sa tim.

Ministar Selaković je rekao da neće biti reforme reforme, već se u najkraćem roku popraviti sve ono što se može i mora popraviti. Istaknuta je važnost donošenja Strategije i Akcionog plana Ministarstva pravde, kako bi se u narednom periodu što efikasnije otklonile negativne posledice reforme pravosuđa koja je bila sprovođena od 2009. godine.

Takođe, u toku sastanka  bilo je reči i o postojećoj mreži sudova. S tim u vezi, ministar Selaković naglasio je da postoje mnoge opštine u Srbiji koje imaju mali broj sudija, u odnosu na broj stanovnika, i da ta mesta moraju dobiti sudove umesto sudskih jedinica.

Na  kraju, istaknuta je i uloga nezavisnih pravosudnih institucija u Srbiji, kao što su Visoki savet sudstva i Državni savet tužilaca, Pravosudna akademija, koje imaju veliki značaj u srpskom pravosuđu.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ