Sistem za automatsko vođenje predmeta u Trgovinskom sudu u Zrenjaninu (Beta) - 09.10.2008.

10.10.2008.

U Trgovinskom sudu u Zrenjaninu danas je uveden novi kompjuterski sistem za automatsko vođenje predmeta.

Novi sistem je razvijen u okviru Projekta reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije, vrednog 13,7 miliona dolara, koji finansira Američka agencija za razvoj USAID. Novi program za automatsko vođenje predmeta u zrenjaninskom Trgovinskom sudu u rad su pustili direktor misije USAID-a u Srbiji Majkl Harvi i pomoćnik ministra pravde Dejan Pašić.

Harvi je istakao da će bolja efikasnost i transparentnost u radu sudova ubrzati integraciju Srbije u Evropsku uniju i privući strane investitore. "Ono što strani investitori traže je efikasnost pravosudnih organa i same opštine, kao i transparentnost u radu" rekao je Harvi.

Pomoćnik ministra pravde Dejan Pašić rekao je da je sistem za automatsko vođenje predmeta do sada instaliran u trgovinskim sudovima u devet gradova Srbije, a resorno ministarstvo je za taj projekat izdvojilo 100 miliona dinara. "Međutim, to nije kraj, jer očekujemo da do kraja ove godine svi sudovi budu automatizovani", dodao je Pašić.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i direktor Projekta reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije Milo Stevanović i predsednik Višeg trgovinskog suda, Radomir Lazarević. Lazarević je istakao da automatsko vođenje predmeta radnicima suda bitno olakšava posao. "Rad će biti brži, bolji i efikasniji, a zainteresovanim strankama će biti omogućeno praćenje i uvid u podatke i predmete koji se vode u ovom sudu", naveo je Lazarević.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ