U OSNOVNOM SUDU U KRALjEVU KAO DVA DANA POSLE ZEMLjOTRESA

26.01.2013.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković juče je posetio Osnovni, Privredni, Prekršajni i Viši sud u Kraljevu i tom prilikom razgovarao sa v.f. predsednicima ovih sudova, njihovim sudijama i zaposlenima u sudskoj upravi, o uslovima rada i problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Nakon obilaska sudova ministar je održao kolegijume sa v.f predsednicima sudova i sudijama, kao i predstavnicima sudske uprave sva četiri suda u Kraljevu.

 Tokom sastanaka ministar Selaković je ocenio da Viši sud i Privredni sud u Kraljevu imaju dobre uslove rada, što nije slučaj i sa Prekršajnim i Osnovnim sudom. "Osnovni sud u Kraljevu još uvek oseća posledice katastrofalnog zemljotresa koji se dogodio pre dve godine, što je apsolutno nedopustivo", rekao je ministar i dodao da se uslovi rada veoma teški, kao i da se posledice zemljotresa vide kao da se on dogodio pre nekoliko dana. Ministar je istakao da će doći do hitnog preduzimanja najbitnijih mera, kako bi se te posledice sanirale.

Ministar Selaković je najavio da će se u toku marta meseca ove godine, u Skupštini pred narodnim poslanicima naći preko deset pravosudnih zakona. "Među tim zakonima biće i četiri pravosudno-organizaciona zakona, kojima će se sa jedne strane proširiti sudska mreža u Srbiji i time pravda postati znatno dostupnija građanima, a  sa druge strane stvoriti mreža koja će biti jeftinija za budžet", naglasio je Selaković.

Takođe, ministar je istakao da se u narednom periodu mnogo više brige mora povesti o materijalnim i finansijskim uskovima rada sudskog osoblja.

Izjave ministra Selakovića dostupne su na sajtu Infobiroa http://www.infobiro.tv/index.php

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ