U Trgovinskom sudu u Subotici u rad pušten program za automatsko vođenje predmeta - 13.11.2008. godine

13.11.2008.

Pomoćnik ministra pravde Dejan Pašić je u sredu, 12. novembra 2008. godine, prisustvovao uvođenju Programa za automatsko vođenje predmeta (AVP) u Trgovinskom sudu u Subotici.

Sistem AVP je razvijen u okviru Projekta reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije (CCASA) vrednog 13,7 miliona dolara koji finansiraju Ministarstvo pravde Republike Srbije i Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID).

Pomoćnik ministra pravde Dejan Pašić je rekao da će primenom ovog programa sudije, zaposleni u sudu, advokati i stranke po prvi put imati mogućnost da putem interneta pristupe svim najvažnijim podacima koji se odnose na sudske predmete.

«Sistem AVP će omogućiti sudovima da preko interneta prate tok pojedinačnih predmeta, zakazuju ročišta, uočavaju i otkanjaju nepotrebna odugovlačenja, štampaju standardizovane obrasce i pravna dokumenta i podnose jedinstvene izveštaje o radu Višem trgovinskom sudu, Vrhovnom sudu i Ministarstvu pravde» - rekao je Pašić.

Cilj uvođenja programa je jačanje i modernizacija rada sudske uprave, unapređenje javnosti u radu trgovinskih sudova, kao i stvaranje povoljne sredine za strana i domaća ulaganja.

Ovom svečanom činu prisustvovali su predsednik američike Agencije za međunarodni razvoj Jelena Bulatović, predsednik Višeg trgovinskog suda Radomir Lazarević i druge zvanice.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ