Vlada Srbije usvojila Akcioni plan za zaposlene u pravosuđu – 09.10.2009. godine

9.10.2009.

Na sednici Vlade Srbije održanoj 9. oktobra 2009. godine usvojen je Akcioni plan o načinu rešavanja viška zaposlenih u pravosudnim organima i organima za prekršaje u uslovima reforme pravosudnog sistema. Akcioni plan sprovodi se po prinicipu dobrovoljnosti koji podrazumeva da se zaposleni slobodno i svojom voljom opredele za sporazumni prestanak radnog odnosa, a po osnovu korišćenja prava na novčanu naknadu ili otpremninu. Isplata novčne naknade ili otrpemnine izvršiće se za maksimum 2.500 zaposlenih. Rok za prijavljivanje zaposlenih za doborovoljni prestanak radnog odnosa je 10. novembar 2009. godine.

Po sprovedenom Akcionom planu raspoređivanje zaposlenih iz pravosudnih organa i organa za prekršaje izvršiće se u skladu sa privremenim aktima o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta, a na osnovu uputstva o kriterijumima koje će zajednički pripremiti Visoki savet sudstva odnosno Državno veće tužilaca i Sindikat zaposlenih u pravosudnim organima Srbije.

Na prava zaposlenih koji ostanu neraspoređeni donošenjem akta o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta primeniće se odredbe zakona koji uređuje prava državnih službenika i nameštenika pri promeni uređenja državnih organa.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ